CZ in ieder geval niet meer….. Tot 2019 zolang als ik mij kan herinneren trouwe klant geweest bij de CZ. Na een uitzending van Lubach heeft de CZ groep (lees ook OHRA en Nationale Nederlanden) om een voor mij wazige reden besloten, een aantal alternatieve geneeskundes waaronder de orthomoleculaire, niet meer te vergoeden vanuit het aanvullend pakket. Gelukkig doen een groot aantal verzekeringen dat nog wel. Bent u solidair met de orthomoleculaire geneeskunde en zegt u ook het vertrouwen op in de CZ en consorten laat ze dan ook weten waarom. 

 

 

Wat is belangrijk bij de basisverzekering? Zowel de naturaverzekering als de restitutieverzekering werkt op basis van gecontracteerde zorg. De restitutieverzekeraar heeft vaak meer zorgverleners gecontracteerd. Daarnaast is de vergoeding bij niet-gecontracteerde-zorgverleners verschillend. Ga je met een naturaverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je niet je hele rekening vergoed. Je krijgt dan een percentage van het marktconform bedrag. Als je met een restitutieverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg je het marktconform bedrag helemaal vergoed. Het is bij beide verzekeringen dus belangrijk om goed te kijken of je zorgverlener gecontracteerd is. Bij de naturaverzekering zijn de gevolgen van het gaan naar een niet-gecontracteerde zorgverlener alleen groter. Mijn voorkeur gaat uit naar een restitutieverzekering omdat ik dan zelf mij arts en ziekenhuis kan kiezen. 

 

 

Wat is belangrijk bij de aanvullende verzekering? Patiënten die gebruik maken van niet reguliere geneeskunde maken over het algemeen minder gebruik van de reguliere geneeskunde. Deze bezuiniging rekenen sommige zorgverzekeraars door zodat ze een interessant aanvullend pakket kunnen aanbieden. Soms kan het zelfs interessanter zijn om het basispakket bij een andere verzekering af te sluiten als het aanvullend pakket. Als u een aanvullend pakket afsluit omdat u gebruik wilt maken van de orthomoleculaire geneeskunde zorg dan wel dat u de juiste keuze maakt. 

 

Steeds minder mensen sluiten een aanvullende verzekering af. En de mensen die dit wel doen, maken er vaak maximaal gebruik van. Zorgverzekeraars zijn er daardoor steeds meer geld aan kwijt. Om daar iets aan te doen, verhogen ze de premie of beperken ze de vergoeding. Des te belangrijker dat behandelaren kunnen bogen op een degelijk keurmerk zoals het MBOG of AVIG Lidmaatschap.

 

Cliënten en patiënten weten zich bij MBOG en AVIG experts in goede handen, met up to date wetenschappelijke kennis, met breed inzetbare disciplines zoals PNI, DNA testen, leefstijl-voedingsgeneeskunde, biomedische kennis op celniveau met als doel u te adviseren en ondersteunen naar een leven lang gezondheid.

 

Eind november van elk jaar worden de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt voor het volgende jaar, alsmede de (wijzigingen in) dekkingen en vergoedingen. 

 

Op de volgende informatieve websites kunt u informatie vinden omtrent zorgverzekeraar vergoedingen:

 

Independer

Zorgwijzer

Zorgverzekeraars: Wie hoort bij wie? Download een overzicht hier.

 

BeterKliniek is aangesloten bij de MBOG (orthomoleculair) en de AVIG (homeopathie).