“Junkfood” is een veelomvattende term en omvat vrijwel alles dat calorieën, vet en suiker toevoegt met weinig voedingsstoffen om het te ondersteunen. Frisdrank is een grote boosdoener, net als zoute snacks, veel traditioneel bereide gebakken goederen, fastfood, verpakt voedsel… de lijst gaat maar door. Het punt is, een traktatie hier of daar is niet het probleem. Het echte probleem is het feit dat velen van ons regelmatig junkfood eten – en dat soort voedingsgewoonten is niet goed voor ons hart of onze heupen.


De kans is groot dat je je soms machteloos voelt wanneer je wordt geconfronteerd met je favoriete junkfood. Gelukkig kan het volgen van een paar belangrijke stappen u helpen uw inname van rommel te verminderen – en uw gezondheidsvooruitzichten op de lange termijn om te draaien.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.