Tachycardie, ook wel tachyaritmie genoemd, is een hartslag die de normale rustfrequentie overschrijdt. Over het algemeen wordt bij volwassenen een hartslag in rust van meer dan 100 slagen per minuut als tachycardie geaccepteerd. Hartslagen boven de rustfrequentie kunnen normaal zijn (zoals bij inspanning) of abnormaal (zoals bij elektrische problemen in het hart). Tachycardie kan leiden tot flauwvallen.


Wanneer de snelheid van de bloedstroom te hoog wordt, of wanneer een snelle bloedstroom het beschadigde endotheel passeert, verhoogt dit de wrijving in de bloedvaten, wat resulteert in turbulentie en andere verstoringen. Volgens de triade van Virchow is dit een van de drie aandoeningen die kunnen leiden tot trombose (d.w.z. bloedstolsels in bloedvaten).


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.