Pijnovergevoeligheid is een abnormaal verhoogde gevoeligheid voor pijn, die kan worden veroorzaakt door schade aan nociceptoren of perifere zenuwen en kan leiden tot overgevoeligheid voor prikkels. Prostaglandines E en F zijn grotendeels verantwoordelijk voor het sensibiliseren van de nociceptoren. Tijdelijke verhoogde gevoeligheid voor pijn komt ook voor als onderdeel van ziektegedrag, de geëvolueerde reactie op infectie.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.