Een goede en regelmatige verwijdering van afvalstoffen is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Constipatie is een medische aandoening die uw vermogen om ontlasting te elimineren kan beïnvloeden. Obstipatie is een ernstige vorm van constipatie, waarbij een persoon geen ontlasting of gas kan passeren.


Constipatie is een aandoening waarbij een persoon onregelmatige stoelgang heeft – meestal drie of minder per week. Wanneer een persoon ontlasting passeert, is het meestal een moeilijk proces. De ontlasting kan hard of droog zijn.


Obstipatie verschilt van constipatie in die zin dat obstipatie is wanneer een persoon geen ontlasting of gas kan passeren, meestal als gevolg van een obstructie of blokkering van harde, moeilijk te passeren ontlasting. Sommige artsen zullen obstipatie ook “obstructieve constipatie” noemen. Obstipatie is een signaal dat constipatie chronisch is en een ernstiger probleem is dat kan leiden tot ernstige gezondheidsbijwerkingen als het niet wordt behandeld.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.