Nierkanker is een ziekte waarbij niercellen kwaadaardig (kankerachtig) worden en uit de hand lopen en een tumor vormen. Bijna alle nierkankers verschijnen eerst in de bekleding van kleine buisjes (tubuli) in de nier. Dit type nierkanker wordt niercelcarcinoom genoemd. Het goede nieuws is dat de meeste nierkankers worden gevonden voordat ze zich verspreiden (metastaseren) naar verre organen. En kankers die vroeg worden ontdekt, zijn gemakkelijker met succes te behandelen. Deze tumoren kunnen echter behoorlijk groot worden voordat ze worden gedetecteerd.


De nieren zijn twee boonvormige organen, elk ongeveer zo groot als een vuist. Ze liggen in je onderbuik aan weerszijden van je wervelkolom. Hun belangrijkste taak is om je bloed te reinigen, afvalproducten te verwijderen en urine te maken.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.