Verlies van libido (geslachtsdrift) is een veelvoorkomend probleem dat veel mannen en vrouwen op enig moment in hun leven treft.


Het wordt vaak in verband gebracht met relatieproblemen, stress of vermoeidheid, maar kan een teken zijn van een onderliggend medisch probleem, zoals verlaagde hormoonspiegels.


De geslachtsdrift van iedereen is anders en er bestaat niet zoiets als een “normaal” libido. Maar als u merkt dat uw gebrek aan verlangen naar seks verontrustend is of uw relatie beïnvloedt, is het een goed idee om hulp te zoeken. Een ander ding om te overwegen is of het probleem een fysiek probleem is dat seks moeilijk of onbevredigend maakt.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.