Immuun ondersteunende therapie bij kanker

Op het moment dat u met kanker te maken heeft staat het leven even stil en beheerst de diagnose het leven van u en uw naasten. Na de initiële shock zijn er veel vragen.

– Hoe gaat mijn toekomst eruit zien?

– Wat zijn de gevolgen voor mijn naasten?

– Is er de mogelijkheid om zelf keuzes te maken?

 

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Ons team helpt u graag op weg in dit proces. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van reguliere en niet-reguliere ofwel integrale geneeskunde het effectiefst is.

 

Onderzoek

We kunnen aanvullend bloedonderzoek doen, om te bepalen hoe we u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

 

Behandeling

De behandelingen kunnen onder andere bestaan uit toediening van immuun versterkende infusen zoals GcMAF en vitamine C. Ook dieet (ketogeen, moerman, houtsmuller), supplementen en indien aangewezen medicatie kunnen onderdeel vormen van de behandeling.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over wat BeterKliniek voor u kan betekenen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief (telefonisch) gesprek.

 

Ondersteunen van het immuunsysteem

In ons lichaam ontstaan iedere dag ongeveer honderd kankercellen. Als die ongestoord hun gang konden gaan, zouden zij zich snel vermenigvuldigen en kreeg iedereen al op jonge leeftijd kanker. Maar gelukkig is dit niet het geval.

Ons immuunsysteem spoort deze kwaadaardige cellen normaal gesproken tijdig op en maakt ze onschadelijk.

Als het immuunsysteem dus niet goed functioneert neemt de kans tot het ontwikkelen van kanker mogelijk toe. Daarnaast hebben kankercellen het vermogen zich te ‘verschuilen’ voor het immuunsysteem. De kwaliteit van het immuunsysteem en de ‘manipulatieve’ mogelijkheden van kanker, maakt het behandelen van dit ziektebeeld erg complex. Of dit alles al niet genoeg is moeten de receptoren van de kankercellen ook affiniteit hebben met de behandelmedicatie anders is deze zonder resultaat. 

Wat is GcMAF?

Er zijn ongeveer 200 wetenschappers wereldwijd die GcMAF hebben onderzocht. GcMAF is een menselijk eiwit dat iedere gezond persoon in zich heeft. Het maakt onderdeel uit van het afweersysteem.

Een ziekte die voorbijkomt, zoals kanker, zal proberen om uw productie van GcMAF te verhinderen.  De kans dat dat lukt is verhoogd als u zwak bent, bijvoorbeeld ten gevolge van ongezonde leefstijl (stress, slechte voeding, roken)

Dana kan het enzym nagalase, dat uitgezonden wordt door ziekte, de productie van GcMAF aan banden te leggen.

In je lichaam begint GcMAF als het GC-eiwit, dat in je lever gemaakt wordt.  Gc is de code voor het eiwit, en MAF staat voor Macrofaag Activerende Factor. GcMAF betekend dus letterlijk: eiwit die macrofagen activeert. De zogeheten macrofagen zijn een onderdeel van het immuunsysteem die o.a. pathogenen en dus kankercellen vernietigen.

Drie procent van je bloed bestaat uit GC-eiwit. Je afweersysteem vormt het om tot GcMAF: een B-cel neemt één van de drie suikermoleculen uit het GC-eiwit weg. Vervolgens doet een T-cel hetzelfde, waardoor het GC-eiwit nog maar één suikermolecuul overhoudt.


Dat is GcMAF.

GcMAF is een stof, die de monocyten ofwel dendritische cellen, de meest actieve immuun cellen tegen kanker, helpt activeren tot grotere agressiviteit. Dat gebeurt door het vit D transport naar de celkern receptor op gang te brengen, wat nodig is voor de functie van de cel als macrofaag.

Bij kanker wordt een eiwit genaamd nagalase geproduceerd tegen het vitamine D transporteiwit, dat daardoor afbreekt. GcMAF kan dit transporteiwit vervangen. Hierdoor kan het vitamine D transport weer plaats vinden en wordt de immuun cel weer voldoende geactiveerd om zijn taak te verrichten.

GcMAF werkt niet als het geen affiniteit heeft met receptoren op de kankercel. Ook zijn sommige kankersoorten in staat zich te zodanig te vermommen dat het immuunsysteem ze niet herkend als kankercellen. Ook bij ernstige gevallen heeft het onvoldoende effect. Dit waarschijnlijk doordat de tumorload te groot is voor het immuunsysteem om aan te vallen.

De GcMAF behandeling is door onderzoek bevestigd, maar nog niet algemeen aanvaard. GcMAF heeft geen bijwerkingen. GcMAF kan ook uitstekend ingezet worden als nabehandeling na reguliere behandeling.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.