Jicht is een vorm van artritis die wordt gekenmerkt door hevige pijn, roodheid en gevoeligheid van de gewrichten.

Pijn en ontsteking treden op wanneer te veel urinezuur kristalliseert en zich afzet in de gewrichten.

Symptomen van jicht zijn onder meer hevige pijn, roodheid en zwelling in gewrichten, vaak de grote teen. Aanvallen kunnen plotseling komen, vaak ‘s nachts.

Tijdens een acute aanval kunnen ontstekingsremmende medicijnen de pijn helpen verlichten en de duur van de aanval verkorten. Patiënten met chronische jicht kunnen gedragsaanpassingen gebruiken, zoals een dieet, lichaamsbeweging en verminderde inname van alcohol om de frequentie van aanvallen te minimaliseren. Bovendien krijgen patiënten met chronische jicht vaak medicijnen zoals colchicine.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.