Gokken is het inzetten van iets van waarde (“de inzet”) op een evenement met een onzekere uitkomst met de bedoeling iets anders van waarde te winnen. Gokken vereist dus drie elementen: tegenprestatie (een ingezet bedrag), risico (kans) en een prijs. De uitkomst van de weddenschap is vaak onmiddellijk, zoals een enkele worp met dobbelstenen, een draai aan een roulettewiel of een paard dat de finishlijn passeert, maar langere tijdframes komen ook vaak voor, waardoor wedden op de uitkomst van een toekomstige sportwedstrijd mogelijk is. of zelfs een heel sportseizoen.


De term ‘gaming’ verwijst in deze context meestal naar gevallen waarin de activiteit specifiek is toegestaan door de wet. De twee woorden sluiten elkaar niet uit; d.w.z. een “gaming”-bedrijf biedt (legale) “gok”-activiteiten aan het publiek aan en kan worden gereguleerd door een van de vele gaming-controleborden, bijvoorbeeld de Nevada Gaming Control Board. Dit onderscheid wordt echter niet overal waargenomen in de Engelssprekende wereld. In het Verenigd Koninkrijk wordt de toezichthouder op kansspelactiviteiten bijvoorbeeld de Gambling Commission genoemd (niet de Gaming Commission). Het woord gamen wordt vaker gebruikt sinds de opkomst van computer- en videogames om activiteiten te beschrijven die niet noodzakelijkerwijs gepaard gaan met wedden, met name online gaming, waarbij het nieuwe gebruik het oude gebruik nog steeds niet heeft vervangen als de primaire definitie in gewone woordenboeken. “Gaming” is ook gebruikt om wetten tegen “gokken” te omzeilen. De media en anderen hebben de ene of de andere term gebruikt om gesprekken rond de onderwerpen te kaderen, wat heeft geleid tot een verschuiving van percepties onder hun publiek.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.