Eierstokkanker is een kanker die zich in of op een eierstok vormt. Het resulteert in abnormale cellen die het vermogen hebben om andere delen van het lichaam binnen te dringen of zich te verspreiden. Wanneer dit proces begint, kunnen er geen of slechts vage symptomen zijn. Symptomen worden meer merkbaar naarmate de kanker vordert. Deze symptomen kunnen onder andere een opgeblazen gevoel, bekkenpijn, zwelling van de buik, constipatie en verlies van eetlust zijn. Gemeenschappelijke gebieden waar de kanker zich kan verspreiden, zijn onder meer het slijmvlies van de buik, lymfeklieren, longen en lever.

Primaire eileiderkanker, vaak gewoon eileiderkanker, is een kwaadaardig neoplasma dat zijn oorsprong vindt in de eileider. De interne locatie van de eileiders maakt het moeilijk om een vroege diagnose te stellen. Symptomen zijn niet-specifiek en kunnen bestaan uit pijn en vaginale afscheiding of bloeding. Een bekkenmassa kan worden gedetecteerd bij een routine gynaecologisch onderzoek. Vaginale afscheiding bij eileidercarcinoom is het gevolg van intermitterende hydrosalphinx, ook bekend als hydrops tubae profluens.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.