Dermatitis (ook bekend als eczeem) is een ontsteking van de huid, die doorgaans wordt gekenmerkt door jeuk, roodheid en uitslag. In gevallen van korte duur kunnen er kleine blaren ontstaan, terwijl in langdurige gevallen de huid dikker kan worden. Het betrokken huidoppervlak kan variëren van klein tot het hele lichaam.


Dermatitis omvat atopische dermatitis, allergische contactdermatitis, irriterende contactdermatitis, seborroïsche dermatitis en stasisdermatitis. De exacte oorzaak van de aandoening is vaak onduidelijk. Gevallen kunnen een combinatie van allergie en een slechte veneuze terugkeer inhouden. Het type dermatitis wordt over het algemeen bepaald door de geschiedenis van de persoon en de locatie van de uitslag. Irriterende dermatitis komt bijvoorbeeld vaak voor op de handen van degenen die ze vaak nat maken. Allergische contactdermatitis treedt op bij blootstelling aan een allergeen, waardoor een overgevoeligheidsreactie in de huid ontstaat.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.