Diabetes type 1 (T1D), voorheen bekend als juveniele diabetes, is een auto-immuunziekte die ontstaat wanneer er zeer weinig of geen insuline wordt geproduceerd door de eilandjes van Langerhans (met bètacellen) in de pancreas.[4] Insuline is een hormoon dat de cellen nodig hebben om de bloedsuikerspiegel te gebruiken voor energie en het helpt bij het reguleren van de normale glucosespiegels in de bloedbaan. Voorafgaand aan de behandeling resulteert dit in een hoge bloedsuikerspiegel in het lichaam. De meest voorkomende symptomen zijn frequent urineren, meer dorst, meer honger en gewichtsverlies. Bijkomende symptomen kunnen wazig zicht, vermoeidheid en langzame wondgenezing zijn. Symptomen ontwikkelen zich meestal in een korte periode, vaak een kwestie van weken.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.