“Ik vind het verbijsterend dat we accepteren dat er miljarden worden geïnvesteerd in een probleem waarvan we de oorzaak (en de oplossing) kennen.”Prof. Dr. Hanno Pijl (Internist en hoogleraar Diabetologie, Leids Universitair Medisch Centrum)

 

Diabetes type 2? Keer het om!

BeterKliniek is gespecialiseerd in het omkeren van diabetes type 2. Sinds 2014 helpen wij mensen met diabetes gezonder te worden. BeterKliniek richt zich op minder medicatie, betere bloedsuikerwaarden, gewichtsafname en meer gezondheid.

null

 

Leefstijl als medicijn

BeterKliniek werkt niet met medicijnen of met medische ingrepen maar met leefstijl.

Insuline, SU-derivaten, metformine en andere medicijnen genezen diabetes namelijk niet.

U voelt zich misschien beter, maar u wordt het niet.

Er is steeds meer bewijs* dat diabetes type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden behandeld. Geheel volgens deze nieuwste inzichten zet BeterKliniek voeding, beweging en ontspanning in als medicijn.

 

U doet het zelf maar niet alleen

Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team verandert u uw leefstijl. Het team bestaat uit een arts en een gespecialiseerd therapeut en een verpleegkundige. Ze helpen u anders te eten, te bewegen en te ontspannen. Ook kan een ‘fasting mimicking diet’ een extra aanvulling zijn. Op zo’n manier dat het prettig én makkelijk vol te houden. U volgt krijgt individuele begeleiding.

null

Vergoeding

Neem dan contact op met uw verzekeraar over de vergoeding. De ervaring leert dat steeds meer verzekeringen ‘Keer Diabetes2 Om’ vergoeden. Ook kunt u informeren bij uw aanvullende verzekering. Wij zijn aangesloten bij de beroepsorganisaties MBOG en AVIG.

* TNO. Leefstijl als medicijn, business case voor Diabetes type 2

 * LUMC. TNO & LUMC bundelen krachten rond ‘Leefstijl als medicijn’

 

Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.