Dendritische celtherapie

 

Wat is dendritische celtherapie?

Kanker is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige dood, maar in de afgelopen 15 jaar zijn er slechts twee Nobelprijzen voor geneeskunde toegekend in de strijd tegen kanker. Beide waren voor immunotherapie: in 2011 aan R. Steinman en in 2018 aan P. Allison en T. Honjo. Als er één hoop is in de behandeling van kanker, dan is het immunotherapie.

Waar Allison en Honjo kankercellen openmaakten voor een immuniteitsaanval met een specifieke chemotherapie, stimuleerde Steinman het immuunsysteem om de kankercellen op een natuurlijke wijze te ontdekken. Dendritische cellen kunnen kwaadaardige cellen opsporen en deze met zogenaamde ‘killercellen’ (NK, T-cellen of T-lymfocyten) ontmaskeren voordat ze zich vermenigvuldigen en verdere schade aan het lichaam toebrengen. Therapieën die het vermogen van het lichaam om kanker te bestrijden, versterken, worden door wetenschappers over de hele wereld gesteund. Deze aanpak traint het lichamelijke immuunsysteem om kankercellen bloot te leggen en te doden. Omdat het een natuurlijk effect is, heeft DTC geen bijwerkingen.

 

Hoe werkt immunotherapie?

Immucura helpt patiënten al sinds 2014 om te vechten tegen kanker met de meest geavanceerde wetenschappelijke doorbraken in de strijd tegen kanker. Van immunotherapieën is bewezen dat ze een zeer effectief, minimaal tot niet-invasief wapen zijn tegen kanker. Zij vormen de sleutelelementen van Immucura’s integratieve aanpak. Immucura is gespecialiseerd in Dendritische Celtherapie (DCT), in Macrofaag Activeringstherapie (MAT), Natural Killer Cell-therapie (NKT) en Nanothermie. We bieden daarnaast bloedonderzoek, voedingsadvies, gerichte suppletie en andere complementaire behandelingen.

 

Wat maakt de cel-gebaseerde immunotherapie van Immucura zo speciaal?

“Kanker is een complexe aandoening met een dynamisch karakter.
Het is heel duidelijk dat de conventionele aanpak en statische behandelopties onvoldoende zijn om de ziekte om te keren of te stabiliseren.
Patiënten hebben nieuwe middelen nodig om kanker te bestrijden.
Het is tijd om de therapeutische strategie en aanpak te veranderen.
Het is tijd om ons te richten op het immuunsysteem dat de sleutel is in onze oorlog tegen kanker.”


Dr. Riadh Ben Sghaier
Medisch directeur, Immucura Limited

 

Les Goldman, de Senior VP van North-West Biotherapeutics Inc., legt uit:

“Het sterkste wapen dat we hebben om invasies in ons lichaam te bestrijden, is ons immuunsysteem. Al 30 jaar of langer passen we chemotherapie en bestraling toe in plaats van gebruik te maken van de meest natuurlijke oplossing. Nu kunnen we het immuunsysteem van iedere persoon trainen, simpelweg met behulp van het bloed van de patiënt.”

 

5 redenen om voor celgebaseerd te kiezen overweeg immunotherapie voor kanker

Immucura biedt de meest complete en geavanceerde kankertherapie ter wereld. Bij deze natuurlijke immunotherapie voor kankerpatiënten zijn geen chemicaliën, medicijnen of andere externe stoffen betrokken. In tegenstelling tot traditionele kankerbehandelingen zoals chemotherapie, bestraling en operaties, biedt DCT (dendritische celtherapie) meerdere voordelen:

  1. Minimaal invasief

  2. Pijnvrij

  3. Gebruikt het natuurlijk herstellend systeem van het lichaam

  4. Heeft geen bijwerkingen

  5. Geschikt voor elke kanker op basis van een tumorGeschikt voor elke kanker op basis van een tumor

 

Ondanks dat het redelijk nieuw is, zijn er al meer dan 70.000 klinische artikelen gepubliceerd over dendritische celtherapie.