Concentratieproblemen zijn voor de meeste mensen een normaal en periodiek verschijnsel. Vermoeidheid en emotionele stress kunnen bij de meeste mensen concentratieproblemen veroorzaken. Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de menopauze of zwangerschap worden ervaren, kunnen ook van invloed zijn op hoe we denken en ons concentreren. Concentratieproblemen, wanneer ze in overmatige mate aanwezig zijn, zijn ook kenmerkend voor bepaalde lichamelijke en psychische aandoeningen. De kenmerkende aandoening die gepaard gaat met concentratieproblemen, is aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), een aandoening die de laatste jaren in toenemende mate wordt gediagnosticeerd bij zowel kinderen als volwassenen. Zeldzame aandoeningen die de hersenen aantasten en sommige emotionele problemen, evenals endocrinologische stoornissen, kunnen ook de cognitieve functies van een persoon beïnvloeden en dus de concentratie verminderen.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.