De Cardioscan is de toekomst in preventieve hartgezondheid. Met de Cardioscan wordt een electrocardioportret (ECP) oftewel een hartfilmpje zichtbaar gemaakt. Vier elektroden digitaliseren de elektrische impulsen van het hart en zetten deze informatie om naar een kleurenbeeld van het hart op de computer.


Het systeem is gemakkelijk in gebruik en geeft betrouwbaar en nauwkeurig de gegevens van de hartslag en de hartslagvariatie weer. In slechts twee minuten geeft de Cardioscan u informatie over uw niveau van fitheid, hartconditie, stressniveau en algehele gezondheid. Bij een volgende meting kunnen de voorgaande gegevens worden opgezocht, zodat de cliënt op uitstekende wijze de vooruitgang in zijn of haar algemene gezondheid en het bijbehorende stressniveau kan zien.


De Cardioscan is een screeningsapparaat en blijkt een doelmatig instrument voor het opbouwen van een ideaal trainingsprogramma.

null

De Cardioscan is geen vervanging van een behandeling of raadpleging bij een arts of specialist. Dit medisch apparaat heeft geen specifieke diagnosticerende functie. In de rapportage van de Cardioscan kan het zijn dat wij u adviseren contact met uw huisarts op te nemen. Dit hoeft niet te betekenen dat er daadwerkelijke gezondheidsproblemen aanwezig zijn.


Wat meet de Cardioscan?:

  • De hartfunctie.
  • Het stressniveau van het hart gebaseerd op hartritmevariabiliteit (HRV).
  • De rusthartslag.
  • Het fitheidsniveau (gebaseerd op de Body Mass Index, het aantal trainingsuren en het HRV).

Wat is het doel van de Cardioscan?: 
  • Een nauwkeurigere intake voor trainingsdeelname en trainingsopbouw om overbelasting te voorkomen.
  • Het analyseren van veranderingen in gezondheid.
  • Detecteren van eventuele afwijkingen en doorverwijzing voor verdere diagnostiek. 

null