Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is burn-out op het werk een syndroom dat het gevolg is van chronische werkgerelateerde stress, met symptomen die worden gekenmerkt door “gevoelens van uitputting of uitputting van energie; grotere mentale afstand tot het werk, of gevoelens van negativisme of cynisme in verband met iemands baan; en verminderde professionele werkzaamheid.” Hoewel burn-out de gezondheid kan beïnvloeden en een reden kan zijn voor mensen om contact op te nemen met gezondheidsdiensten, wordt het door de WHO zelf niet geclassificeerd als een medische aandoening of psychische stoornis. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat “Burn-out specifiek verwijst naar fenomenen in de beroepscontext en niet mag worden toegepast om ervaringen op andere gebieden van het leven te beschrijven.”


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.