Baarmoeder en baarmoederhals kanker

Baarmoederhalskanker is een kanker die voortkomt uit de baarmoederhals. Het is te wijten aan de abnormale groei van cellen die het vermogen hebben om andere delen van het lichaam binnen te dringen of zich te verspreiden. In het begin worden meestal geen symptomen gezien. Latere symptomen kunnen zijn: abnormale vaginale bloedingen, bekkenpijn of pijn tijdens geslachtsgemeenschap. Hoewel bloeden na seks misschien niet ernstig is, kan het ook wijzen op de aanwezigheid van baarmoederhalskanker.

Endometriumkanker(of baarmoederkanker) is een kanker die ontstaat uit het endometrium (het slijmvlies van de baarmoeder of baarmoeder). Het is het resultaat van de abnormale groei van cellen die het vermogen hebben om andere delen van het lichaam binnen te dringen of zich te verspreiden. Het eerste teken is meestal vaginale bloedingen die niet gepaard gaan met een menstruatie. Andere symptomen zijn pijn bij het plassen, pijn tijdens geslachtsgemeenschap of bekkenpijn. Endometriumkanker komt het meest voor na de menopauze.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.