ASS is de afkorting van autismespectrumstoornis, vroeger heette dat autisme. Kinderen met ASS ontwikkelen zich anders en beleven de wereld op een andere manier. Ze zien vaak het grote geheel en het verband tussen zichzelf en de dingen om hen heen niet. Hun gedrag is vaak star en ze houden van vaste patronen. Ook de communicatie met anderen verloopt anders. Sociaal contact is daardoor vaak moeilijk en het afwijken van de vaste patronen kan onrust en angst veroorzaken.

ASS kent veel vormen, geen enkel kind met ASS is gelijk. Hoe erg het is en hoeveel last het geeft in het dagelijks leven, is voor iedereen anders. Net als de kenmerken en eventuele bijkomende andere problemen.

Autismespectrumstoornis (ASS) is een grenzeloos onderwerp, de verschillen tussen kinderen onderling en die per levensfase zijn groot. Omdat er veel verschillende theorieën en ideeën zijn, is wetenschappelijk onderzoek hard nodig: om te begrijpen hoe ASS ontstaat, hoe het zit met eventuele aanleg en om meer duidelijkheid te krijgen over het verloop van ASS, de begeleiding en de aanpak of behandeling. Ieder kind met ASS is uniek, en dus ook zijn aanpak en behandeling.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.