Artritis is een term die vaak wordt gebruikt om elke aandoening aan te duiden die gewrichten aantast. Symptomen zijn over het algemeen gewrichtspijn en stijfheid. Andere symptomen kunnen zijn: roodheid, warmte, zwelling en verminderd bewegingsbereik van de aangetaste gewrichten. Bij sommige vormen van artritis worden ook andere organen aangetast. Het begin kan geleidelijk of plotseling zijn.

Er zijn meer dan 100 soorten artritis. De meest voorkomende vormen zijn artrose (degeneratieve gewrichtsaandoening) en reumatoïde artritis. Artrose treedt meestal op met de leeftijd en treft de vingers, knieën en heupen. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die vaak de handen en voeten aantast. Andere soorten zijn jicht, lupus, fibromyalgie en septische artritis. Het zijn allemaal soorten reumatische aandoeningen.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.