Arteriosclerose is de verdikking, verharding en verlies van elasticiteit van de wanden van slagaders. Dit proces beperkt geleidelijk de bloedtoevoer naar de organen en weefsels en kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaakt door atherosclerose, een specifieke vorm van arteriosclerose die wordt veroorzaakt door de ophoping van vette plaques, cholesterol en sommige andere stoffen in en op de slagader muren. Het kan worden veroorzaakt door roken, een slecht dieet of veel genetische factoren.

Atherosclerose is de primaire oorzaak van coronaire hartziekte (CAD) en beroerte, met meerdere genetische en omgevingsfactoren. Genetisch-epidemiologische studies hebben een verrassend lange lijst van genetische en niet-genetische risicofactoren voor CAD geïdentificeerd. Dergelijke studies geven echter aan dat de familiegeschiedenis de belangrijkste onafhankelijke risicofactor is.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.