Apneu (BrE: apneu) is het stoppen met ademen. Tijdens apneu is er geen beweging van de inademingsspieren en blijft het volume van de longen aanvankelijk onveranderd. Afhankelijk van hoe geblokkeerd de luchtwegen zijn (doorgankelijkheid), kan er al dan niet een gasstroom tussen de longen en de omgeving zijn; gasuitwisseling in de longen en cellulaire ademhaling wordt niet beïnvloed. Dit vrijwillig doen heet de adem inhouden. Apneu kan voor het eerst worden gediagnosticeerd in de kindertijd en het wordt aanbevolen om een KNO-arts, allergoloog of slaaparts te raadplegen om symptomen te bespreken; misvormingen en/of storingen van de bovenste luchtwegen kunnen door een orthodontist worden waargenomen.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.