Bij aerosol (vernevel- of nebulizer) therapie wordt een vloeibaar natuurlijk middel, zoals bijvoorbeeld medische glutathion, omgezet in nevel. De omzetting gebeurd door ultrasound waardoor de medische glutathion deeltjes nog kleiner worden dan door verneveling met een compressor. Door de nevel in te ademen, komt bijvoorbeeld de glutathion op de juiste locatie en dosering in de luchtwegen terecht. Aerosol therapie wordt ingezet bij ziektebeelden als COPD, parkinson, astma, bronchiëctasieën, taaislijmziekte en longontstekingen. Verkeerd gebruik kan tot vervelende complicaties leiden (b.v. man met copd die het zijn vrouw met astma ook laat proberen). 

Aerosol therapie wordt voorgeschreven door onze arts. Een aerosol apparaat is dus alleen voor eigen gebruik (op voorschrift van een arts) en mag niet door anderen worden gebruikt. 

BeterKliniek vindt het belangrijk dat u verzekerd bent van een zorgeloze en effectieve therapie. Na een uitgebreide intake zal de eerste behandeling altijd plaats vinden in de BeterKliniek onder begeleiding van een deskundige.