Een migraine is een hoofdpijn die ernstige kloppende pijn of een pulserend gevoel kan veroorzaken, meestal aan één kant van het hoofd. Het gaat vaak gepaard met misselijkheid, braken en extreme gevoeligheid voor licht en geluid. Migraine-aanvallen kunnen uren tot dagen aanhouden en de pijn kan zo hevig zijn dat het uw dagelijkse activiteiten verstoort.


Voor sommige mensen treedt een waarschuwingssymptoom, bekend als een aura, op vóór of met de hoofdpijn. Een aura kan visuele stoornissen omvatten, zoals lichtflitsen of blinde vlekken, of andere stoornissen, zoals tintelingen aan één kant van het gezicht of in een arm of been en moeite met spreken.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.