Lupus, oftewel Systemische Lupus Erythematodes (SLE) is een (zeldzame) auto-immuunziekte en valt onder de reumatische aandoeningen.

De ontstekingseiwitten die het lichaam bij een auto-immuunziekte aanmaakt, kunnen schade aan weefsels en organen veroorzaken.

Periodes van weinig tot geen ziekteactiviteit, afgewisseld met periodes van actieve ziekte, zijn kenmerken van deze SLE.

Symptomen van Lupus kunnen zijn: Vlindervormige huidafwijkingen in het gezicht. Verdikte rode plekken op de huid. Overgevoeligheid voor zonlicht. Zweertjes in de mond.

Oorzaken voor het ontstaan van deze aandoening kunnen erfelijkheid, hormonen en infecties zijn. Het komt vooral bij vrouwen voor.

Om de diagnose SLE vast te kunnen stellen is bloedonderzoek noodzakelijk


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.