IgA-nefropathie, ook bekend als de ziekte van Berger, is een nierziekte die optreedt wanneer een antilichaam genaamd immunoglobuline A (IgA) zich ophoopt in uw nieren. Dit resulteert in lokale ontstekingen die, na verloop van tijd, het vermogen van uw nieren om afvalstoffen uit uw bloed te filteren, kunnen belemmeren.


IgA-nefropathie vordert gewoonlijk langzaam in de loop van de jaren, maar het verloop van de ziekte verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen lekken bloed in hun urine zonder problemen te krijgen, sommigen bereiken uiteindelijk volledige remissie en anderen ontwikkelen nierfalen in het eindstadium.


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.