Candida of candidiasis is een schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door een gist (een soort schimmel) die Candida wordt genoemd. Sommige soorten Candida kunnen bij mensen een infectie veroorzaken; de meest voorkomende is Candida albicans. Candida leeft normaal gesproken op de huid en in het lichaam, op plaatsen zoals de mond, keel, darmen en vagina, zonder problemen te veroorzaken. Candida kan infecties veroorzaken als het uit de hand loopt of als het diep in het lichaam terechtkomt (bijvoorbeeld de bloedbaan of inwendige organen zoals de nier, het hart of de hersenen).


Behandeling BeterKliniek

BeterKliniek is dé kliniek voor Integrale Geneeskunde die de brug slaat tussen reguliere en niet-reguliere geneeskunde.

An van Veen (arts) en Michael van Gils (therapeut) zoeken naar de oorzaak van een aandoening of ziekte. Daar start de behandeling anders is het zoals men wel vaker zegt ‘water naar de zee dragen’. Dit noemen we oorzaak geneeskunde. Soms is het ook wenselijk om (tegelijkertijd) de symptomen te behandelen. Dit noemen we symptoom geneeskunde.

Chronische aandoeningen hebben vaak hun oorzaak in de epi- genetica. U kunt bij BeterKliniek een gratis telefonisch informatief gesprek (telefoonnummer 040-7117337 tot 13.00 uur) in laten plannen om uw klachten te bespreken zodat wij u kunnen voorzien van verder advies.