Ik CZ in ieder geval niet meer….. Ik zit al zeker 30 jaar bij de CZ als zorgverzekering en ben altijd tevreden geweest. Helaas ga ik dit jaar afscheid nemen van de CZ omdat ze evenals OHRA en Nationale Nederlanden, vanaf 2019 om een voor mij wazige reden, de orthomoleculaire geneeskunde, niet meer vergoeden vanuit het aanvullend pakket. Gelukkig doen een groot aantal verzekeringen dat nog wel. Bent u solidair met de orthomoleculaire geneeskunde en zegt u ook het vertrouwen op in de CZ laat ze dan ook weten waarom. Wat is belangrijk bij de basisverzekering? Zowel de naturaverzekering als de restitutieverzekering werkt op basis van gecontracteerde zorg. De restitutieverzekeraar heeft vaak meer zorgverleners gecontracteerd. Daarnaast is de vergoeding bij niet-gecontracteerde-zorgverleners verschillend. Ga je met een naturaverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je niet je hele rekening vergoed. Je krijgt dan een percentage van het marktconform bedrag. Als je met een restitutieverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg je het marktconform bedrag helemaal vergoed. Het is bij beide verzekeringen dus belangrijk om goed te kijken of je zorgverlener gecontracteerd is. Bij de naturaverzekering zijn de gevolgen van het gaan naar een niet-gecontracteerde zorgverlener alleen groter. Mijn voorkeur gaat uit naar een restitutieverzekering omdat ik dan zelf mij arts en ziekenhuis kan kiezen. Wat is belangrijk bij de aanvullende verzekering? Patiënten die gebruik maken van niet reguliere geneeskunde maken over het algemeen minder gebruik van de reguliere geneeskunde. Deze bezuiniging rekenen sommige zorgverzekeraars door zodat ze een interessant aanvullend pakket kunnen aanbieden. Soms kan het zelfs interessanter zijn om het basispakket bij een andere verzekering af te sluiten als het aanvullend pakket. Als u een aanvullend pakket afsluit omdat u gebruik wilt maken van de orthomoleculaire geneeskunde zorg dan wel dat u de juiste keuze maakt. Hieronder ziet u een lijst van de verhouding tussen vergoeding en kosten per jaar. De beste verhouding staat bovenaan.

  • De geelgearceerde items betekend dat de consulten alleen worden vergoed door artsen.
  • Bij deze beoordelingen zijn niet meegenomen dat bepaalde verzekeringen werken met een maximale dagvergoeding
  • Bij deze beoordelingen zijn vergoedingen van andere alternatieve behandelingen niet meegenomen. Alleen orthomoleculair.


Op de eerste plaats staat VvAa maar u kunt zich daar alleen aansluiten als u of uw partner een beroep heeft in de zorg. Op een gedeelde tweede plaats staat ONVZ en PNO zorg waar iedereen zich kan aansluiten. bron: zorgwijzer en BeterKliniek Welke zorgverzekering moet ik nemen? ‘klik links’ om de pdf te downloaden