De komst van gezondheids infusen maakt een duurzame gezondheid steeds toegankelijker. Hoewel het voor sommigen bijna futuristisch klinkt, zijn gezondheid ondersteunende infusen steeds gangbaarder.

Vroeger hadden uitsluitend internationale sterren toegang tot dergelijke middelen, maar inmiddels vinden steeds meer mensen de weg naar deze manier van je eigen gezondheid te ondersteunen.

Gezondheid Infusen, met de sjieke benaming Intraveneuze Nutriënten Therapie (IVNT), kunnen worden gebruikt door mensen die preventief nutriënten deficiënties willen voorkomen als als ook door mensen die reeds tekorten hebben opgebouwd, zoals:

  • mensen die gestrest en overwerkt zijn
  • mensen met lichamelijk zware beroepen
  • fanatieke sporters
  • mensen met veel pijn
  • werkende moeders
  • mensen met huidklachten
  • mensen met een overactief sociaal leven (vooral in het weekeinde)
  • mensen die een gastric bypass (maagomleiding) operatie hebben ondergaan of tijdens de dieetperiode ervoor

BeterKliniek biedt gezondheids infusen aan om de groeiende groep mensen te bedienen die hun gezondheid hoog in het vaandel heeft.

Vitamines, aminozuren en mineralen zijn veel gebruikte zoekwoorden op internet en dat is logisch, want ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid.

Hoewel sommige instanties beweren dat suppletie overbodig is, blijkt uit het Nationaal Kompas van het Ministerie van VWS dat slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking voldoende micronutriënten binnenkrijgt.


Nederlanders eten onvoldoende groente en fruit (bron: Nationaal Kompas)

Van de Nederlandse  volwassenen tot 69 jaar eet slechts 5% van de vrouwen en 6% van de mannen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.  (Hulshof et al., 2004). Daarnaast kunnen leefstijlfactoren zoals stress, intensief sporten of medicijngebruik een vergrote kans op vitaminetekorten geven.

Conclusie: miljoenen Nederlanders vallen in de risicogroep en hebben dus, hoe dan ook, een vitamine-, aminozuren- en mineralen supplement nodig.

Veel vervelende klachten zijn het gevolg van vitamine-, aminozuren- en mineralen tekorten. De gezondheidsinfusen die de BeterKliniek aanbiedt bevatten een aantal van deze voedingsstoffen, afhankelijk van het soort infuus.

Klachten die gerelateerd zijn aan het immuunsysteem, vermoeidheid, achterblijvende sportprestaties, allergieën, depressie of overgewicht. Het zijn allemaal klachten waar gezondheidsinfusen een ondersteunende factir in kunnen spelen. Een aantal van nutriënten in de gezondheidsinfusen spelen ook een belangrijke rol in het functioneren van onze hormoonhuishouding.

De voedingsstoffen in de gezondheidsinfusen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan alle medische normeringen. Dokter van Veen heeft de behandelprotocollen voor de infusen afgestemd op de procedures die diverse internationale IVNT-specialisten aanhouden.


Wat zijn de voordelen van gezondheidsinfusen?

Intraveneuze toediening van micronutriënten is vele malen effectiever dan orale toediening, omdat het spijsverteringskanaal hiermee omzeild wordt en de voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan worden toegediend.

Per infuus worden de nutriënten in hogere doseringen gegeven dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is alleen bedoeld om tekorten te voorkomen. Omdat vitaminen en mineralen normale bestanddelen van de cel zijn, is toediening per infuus uitermate veilig. Standaard infuusproducten die elders worden gebruikt, bevatten vaak conserveringsmiddelen. IN de Beterkliniek maken we gebruik van conserveermiddelvrije nutriënten.

Ieder mens is uniek en heeft een unieke vitamine-, mineralen- en aminozuren behoefte. Tijdens de intake worden de tekorten in kaart gebracht  aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen eventuele contra-indicaties in kaart worden gebracht.


Wilt u een uniek samengesteld infuus?

Hiervoor kan een uitgebreid bloedonderzoek vereist zijn, waaruit kan worden opgemaakt van welke tekorten sprake is.

De specifieke infuusbehandelingen van BeterKliniek duren 30 minuten tot een uur. Dit hangt af van de nutriëntencombinatie die u krijgt toegediend. U neemt plaats in een van onze relaxfauteuils. Hier kunt u lekker ontspannen onder het genot van een koud of warm drankje.


Welke infuusbehandelingen zijn er?    


Health Drip

24/7 lifestyle – allergieën – stress – spierpijn – somberheid – vermoeidheid, ook na nachtrust – hoofdpijn – problemen met concentratie – haperend immuunsysteem – eten van ongezonde voeding


Immuunbooster/ anti viral drip

Verhoging van weerbaarheid en weerstand – herstellen van kou en griepachtige verschijnselen


Energy booster drip

Meer presteren – lange dagen studeren – meer energie nodig


Detox drip

24/7 lifestyle 

Gebruik van stimulerende middelen (ook overmatige koffie) : Voor meer natuurlijke energie en voor ondersteuning van de lichaamsfuncties zijn infuusbehandelingen met nutriënten een goed alternatief. Hierbij is hydratatie via de bloedbaan essentieel. Het helpt het lichaam te reinigen. Een uitgebreid spectrum aan vitaminen, antioxidanten en mineralen, in combinatie met een dieet, ondersteunen de detoxperiode. In de drip zijn al deze nutriënten opgenomen en  worden rechtstreeks in de bloedbaan gebracht.


Dermo power drip

Nutricosmetics zijn voedingsstoffen met een positieve werking op de huid. Het zijn nutriënten voor cosmetisch gebruik. Deze werkzame stoffen voeden de huid

 

Anti-aging or pro-aging drip

Dit anti-aging infuus is een samenstelling van vitaminen, mineralen, aminozuren en homeopathische middelen met antioxidanten.

 

Sport performance drip

Veel van onze sportieve klanten kiezen voor de Sport Performance drip tijdens intensieve trainingsperioden, zoals voor een marathon, triatlon of wielerevenement. Deze drip verhoogt de atletische prestaties, verhoogt spierkracht, vermindert vermoeidheid en verkort de hersteltijd.

De drip ondersteunt de eiwitsynthese die de spierkracht en spierfunctie bevorderen en het uithoudingsvermogen verhogen. Ook wordt de mitochondriale omzetting van vet naar energie verhoogd en blijft meer spiermassa behouden.

 

Mindset & Mood drip

De Mindset & Mood drip vult voedingsstof-tekorten aan, waardoor het ondersteunend werkt bij stemmingswisselingen,  geheugen-en concentratieproblemen , verminderde energie en vitaliteit.Personal drip

Deze gepersonaliseerde drip is maatwerk en volledig afgestemd op de exacte behoefte van uw body en mind. Voor deze infuusbehandeling is voorafgaand een uitgebreid bloedonderzoek nodig om de drip op uw persoonlijke behoeften te kunnen afstemmen.

Hoe boek ik een infuus?

Er zijn twee mogelijkheden:


1: Zelf keuze maken

U kiest uit de aangeboden infusen en bespreekt dit met onze arts. Een infuus kost u ongeveer een halfuur tot een uur. Dit hangt af van de nutriënten combinatie die u nodig heeft.


2: U wilt meer informatie

Voor een infuusbehandeling kunt u een afspraak maken voor een intake. Tijdens deze intake krijgt u alle benodigde informatie. Voor een uitgebreid onderzoek met vragenlijsten en testen is meer tijd nodig.