Pulsed Electro Magnetic Field behandeling (PEMF)

In deze blog zal ik een studie laten zien die is uitgevoerd met hoge intensiteit PEMF voor 120 deelnemers met de diagnose Prostatitis, goedaardige Prostaathypertrofie en Prostaatzwelling. 

Naast alle bijbehorende problemen zoals pijn en moeilijkheden tijdens het urineren, is het frequent en dringend nodig om uw blaas te legen terwijl u problemen heeft om alle urine af te voeren. Misschien kent u de problemen zelf wel.

Al deze problemen zijn met succes verbeterd met behulp van PEMF-therapie!

Zwelling van de prostaat kan wijzen op ontstekingen, toxische opbouw en mogelijke infecties…

Als u in staat bent om prostaatzwelling aan te pakken met PEMF-therapie, pakt u ook de onderliggende oorzaken van het probleem aan.


Zoals u in de grafiek hierboven kunt zien, verminderde de NON PEMF-groep met eenvoudige dieet- en hygiënische maatregelen de zwelling met 1,2, terwijl de PEMF-groep een vermindering van 7,1 bereikte, wat een significante verandering is in slechts 30 behandelingen. Vooral omdat de deelnemers slechts een sessie van 20 minuten per dag hadden.

Volgens de bovenstaande grafiek kunt u zien dat met een PSA-niveau van 8 duidelijk te zien is dat BPH zich ontwikkelt tot lokale of regionale kanker. Het is de vroege stadia van prostaatkanker. De controlegroep had nauwelijks veranderingen, terwijl de PEMF-groep hun totale waarden bijna omkeerde naar vroege stadia van BPH.
Dit effect laat, net als de vermindering van zwelling, zien dat de therapie vrij effectief is. Het is een duidelijk teken dat de oorzaak die de zwelling en de verhoogde PSA-niveaus heeft veroorzaakt, is verminderd. In een korte periode van 30 dagen heeft PEMF-therapie enkele significante resultaten opgeleverd.