Chronische aandoeningen

Steeds meer onderzoeken leggen relaties tussen microbioom, gezondheid en chronische aandoeningen. Als u aanhoudende klachten heeft en uw microbioom is nooit onderzocht, hoeft u geen genoegen te nemen met “ik kan u niet verder helpen” of “u moet er maar mee leren leven”. 

 

Microbiome Center

BeterKliniek maakt gebruik van de diensten van het Microbiome Center. Dit om het persoonlijke microbioom te herstellen van mensen met chronische ziekten en langdurige klachten. Er wordt gewerkt met de nieuwste inzichten, in een mondiaal netwerk van universiteiten en laboratoria.

 

Nieuw medisch vakgebied

Het microbioom is een nieuw medisch vakgebied met snel groeiende evidence over impact op gezondheid en chronische aandoeningen. Met ons behandelnetwerk en kennisbank hebben wij alles paraat om de beschikbare evidence toe te passen in de spreekkamer.

 

De behandeling kan bestaan uit gepersonaliseerde voedingssupplementen en probiotica maar ook een gepersonaliseerde magistrale (apotheker) bereiding.

 

De elementen van een behandeling:

 

MICROBIOOM ANALYSE

Als aanvulling op de medische achtergrond wordt doorgaans een uitgebreid feces onderzoek gedaan. Met de nieuwste sequencing technieken worden 250 stammen en parameters onderzocht waardoor uw behandelaar goed inzicht krijgt in de samenstelling van het microbioom. Dit is de basis voor de gepersonaliseerde behandeling.

Het traject van de analyse duurt ongeveer 3 weken.

 

MYOWNBLEND – PERSOONLIJK RECEPT

De uitkomst van de microbioom analyse wordt individueel getoetst aan de laatste wetenschappelijke publicaties en inzichten. Op basis daarvan kunt u een recept voorschrijven met de benodigde pre- en probiotischen stammen (MyOwnBlend genaamd). De gebruikte stammen zijn dus per persoon wetenschappelijk onderbouwd, en in de juiste dosering toegevoegd.

Het recept gaat naar de apotheker die de apothekaire controle uitvoert en het daarna gaat bereiden. De MyOwnBlend wordt binnen enkele dagen naar het huisadres verstuurd.

 

LEEFSTIJL

Bij vrijwel alle behandelingen wordt door de behandelaar aandacht besteed aan het belang van leefstijl en het grote gezondheids-effect: voeding, beweging, rust, stress, zingeving. Als ondersteuning bij het volgen van een gezonde leefstijl kunt u van uw behandelaar het beknopt “leefstijlrecept darmgezondheid” krijgen.

 

KOSTEN

Bij alles dat in gang wordt gezet, is vooraf bekend wat de kosten zullen zijn.

De kosten voor een (ontlasting)analyse zijn doorgaans rond de € 200 – € 250. Op basis van de uitkomsten wordt gekeken of er een persoonlijk recept (MyOwnBlend) nodig is. Mocht dat zo zijn dan zijn de kosten voor een kuur van 2-3 maanden rond de € 250.

Het kan zijn dat een deel van de kosten wordt vergoed door de verzekeraar. Dit hangt sterk af van de zorgverzekeringspolis. Omdat het medische kosten betreft op advies van een arts, kan het in bepaalde gevallen ook mogelijk zijn de kosten af te trekken bij de belastingaangifte (zie hiervoor de site van het Nibud)

 

INDIVIDUELE EFFECTMETING

Naast de ondersteuning van de behandelaar voert het Microbiome-Center ook een service gesprek met de client. In dit gesprek vragen zij of alles goed ontvangen is en of er nog verdere vragen zijn over bijvoorbeeld het gebruik van het geneesmiddel. Na afloop van de kuur volgt een tweede gesprek over het resultaat. Daarin kan ook aandacht worden besteed aan vragen over hoe verder, of over eventueel onderhoudsgebruik.

 

Geef een reactie