Jane MCLelland protocol

 

Het Jane McLelland protocol, ook wel bekend als het Metabolic Approach to Cancer, is een behandelingsstrategie die gericht is op het blokkeren van de energiebronnen waar kankercellen van afhankelijk zijn. Dit protocol maakt gebruik van off-label medicijnen, supplementen en aanvullende therapieën om de groei en verspreiding van kankercellen te vertragen of te stoppen. De belangrijkste componenten van het protocol zijn:

1.    Off-label medicijnen: Dit zijn medicijnen die oorspronkelijk voor andere aandoeningen zijn goedgekeurd, maar die volgens McLelland’s aanpak ook effectief kunnen zijn in het verstoren van de metabolische paden van kankercellen. Voorbeelden hiervan zijn metformine (gebruikt voor diabetes), doxycycline (een antibioticum), en mebendazol (een anthelminthicum).

2.    Supplementen: Specifieke supplementen worden gebruikt om het metabolisme van kankercellen verder te beïnvloeden. Voorbeelden zijn vitamine D, curcumine, en berberine.

3.    Infusen van Vitamine C: Hooggedoseerde intraveneuze vitamine C-infusen worden ingezet vanwege hun potentieel om oxidatieve stress in kankercellen te verhogen, wat kan leiden tot celdood.

4.    Artesunate: Dit anti-malariamedicijn heeft eigenschappen die kankercellen kunnen beschadigen en wordt ingezet als onderdeel van de behandeling.

5.    Hyperthermie: Dit is een therapie waarbij het lichaam of delen daarvan worden blootgesteld aan verhoogde temperaturen, wat kan helpen bij het doden van kankercellen en het versterken van de effectiviteit van andere behandelingen.

Het Jane McLelland protocol is een integratieve benadering die erop gericht is om de verschillende metabolische wegen die kankercellen gebruiken te verstoren, waardoor ze minder levensvatbaar worden en moeilijker kunnen groeien en verspreiden.