Metabole Cardiologie

Genezing van cardiomyopathie en hartfalen is vaak mogelijk. Metabole geneeskunde is een geheel nieuwe vorm van geneeskunde die in tegenstelling tot de medicijnen van de cardioloog een genezingsproces in gang kan zetten waardoor de klachten van cardiomyopathie en hartfalen aanzienlijk kunnen worden verminderd of, in sommige gevallen, een totale genezing mogelijk is. Deze vorm van geneeskunde kan zonder enig probleem naast de reguliere behandeling van de cardioloog worden ingezet. Bij ernstige cardiomyopathie en hartfalen behoort een infuus met carnitine tot de mogelijkheden. Laat u wel goed begeleiden door een arts of therapeut. Informeer uw cardioloog dat u voedingssupplementen gebruikt.

De meeste patiënten met cardiomyopathie hebben moeite met inspanningen zoals traplopen en vermijden deze activiteiten dan ook als het maar even mogelijk is. Bovendien geven bijna alle cardiomyopathie patiënten aan dat op de linkerzijde slapen onprettig aanvoelt.

De meest gehoorde klachten bij cardiomyopathie zijn:

Vermoeidheid

Kortademigheid, benauwdheid

Vocht vasthouden bij de enkels of in de buikholte

Niet geheel plat kunnen slapen

Hartkloppingen

Cardiomyopathie wordt vaak langzaam erger

Cardiomyopathie kent een ongunstig ziektebeloop. Een cardioloog zal in de meeste gevallen alleen middelen in kunnen zetten die de progressie van de ziekte vertragen. Maar een patiënt gaat dan toch langzaam achteruit. Uiteindelijk gaat het hart zo ver achteruit dat het niet meer in staat is om aan de bloedcirculatie van het lichaam te voldoen. Dan spreken we van hartfalen, een sterke vermindering van de pompfunctie van het hart.

Metabole cardiologie – een optimale energievoorziening binnen het hart

Er is door de studies rond Q10 en carnitine en het succes waarmee ze worden toegepast bij de behandeling van hart- en vaatziekten steeds meer aandacht voor een optimale energievoorziening van het hart.

Steeds meer cardiologen zijn er de laatste jaren daarom van overtuigd geraakt dat de behandeling van een “ziek hart” kan worden ondersteund door het verbeteren van de energieproductie binnen het hart. Deze nieuwe richting binnen de cardiologie wordt metabole cardiologie genoemd.

De volgende supplementen vormen de basis bij metabole cardiologie en mogen daarom bij de eerste stap niet ontbreken:

Q10
Carnitine
D-ribose
Magnesium
Menu
error: Deze website is beveiligd tegen kopieren