infuustherapie

Gezondheidsinfusen

Laat ons u helpen

De komst van gezondheidsinfusen maakt een duurzame gezondheid steeds toegankelijker. Hoewel het voor sommigen bijna futuristisch klinkt, zijn gezondheid ondersteunende infusen steeds gangbaarder en toegankelijk.  Vroeger hadden uitsluitend internationale sterren toegang tot dergelijke middelen, maar inmiddels vinden steeds meer mensen de weg naar een langdurige gezondheid.

Gezondheidsinfusen, met de sjieke benaming Intraveneuze Nutriënten Therapie (IVNT), worden steeds populairder. Zowel mensen die preventief nutriënt deficiënties willen voorkomen als mensen die reeds tekorten hebben opgebouwd, zoals:

  • gestreste en overwerkte
  • mensen met lichamelijk zware beroepen
  • fanatieke sporters
  • mensen met pijn
  • werkende moeders
  • mensen met huidklachten
  • mensen met een overactief sociaal leven (vooral in het weekeinde)
  • mensen die een gastric bypass (maagomleiding) operatie hebben ondergaan of tijdens de dieetperiode ervoor

BeterKliniek biedt gezondheidsinfusen aan om de groeiende groep mensen te bedienen die hun gezondheid hoog in het vaandel heeft.

Vitamines, aminozuren en mineralen zijn veelgebruikte zoekwoorden op internet en dat is logisch, want ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en een mooie huid.

Hoewel sommige instanties beweren dat suppletie overbodig is, blijkt uit het Nationaal Kompas van het Ministerie van VWS dat slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking voldoende micronutriënten binnenkrijgt.


Nederlanders eten onvoldoende groente en fruit (bron: Nationaal Kompas)

Van de Nederlandse  volwassenen tot 69 jaar eet slechts 5% van de vrouwen en 6% van de mannen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.  (Hulshof et al., 2004). Daarnaast kunnen leefstijlfactoren zoals stress, intensief sporten of medicijngebruik een vergrote kans op vitaminetekorten geven.

Conclusie: miljoenen Nederlanders vallen in de risicogroep en hebben dus, hoe dan ook, een vitamine-, aminozuren- en mineralen supplement nodig.

Veel vervelende klachten zijn het gevolg van vitamine-, aminozuren- en mineralen tekorten. De gezondheidsinfusen die BeterKliniek bevatten alle benodigde cofactoren (de factoren die nodig zijn voor optimale opname van de voedingsstoffen) die vereist zijn voor de biochemische reacties in onze cellen.

Klachten die gerelateerd zijn aan het immuunsysteem, vermoeidheid, achterblijvende sportprestaties, allergieën, depressie of overgewicht. Het zijn allemaal klachten die met gezondheidsinfusen kunnen worden voorkomen. De nutriënten in de gezondheidsinfusen spelen een belangrijke rol in het functioneren van onze hormoonhuishouding.

De voedingsstoffen in de gezondheidsinfusen zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan alle medische normeringen. Dokter Schotborg heeft de behandelprotocollen voor de infusen afgestemd op de procedures die diverse internationale IVNT-specialisten aanhouden.


Wat zijn de voordelen van gezondheidsinfusen?

Intraveneuze toediening van micronutriënten is vele malen effectiever dan orale toediening, omdat het spijsverteringskanaal hiermee omzeild wordt en de voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan worden toegediend.

Per infuus worden de nutriënten in hogere doseringen gegeven dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is alleen bedoeld om tekorten te voorkomen. Omdat vitaminen en mineralen normale bestanddelen van de cel zijn, is toediening per infuus uitermate veilig. Standaard infuusproducten die elders worden gebruikt, bevatten vaak conserveringsmiddelen. Dokter van Veen gebruikt conserveermiddelvrije nutriënten.

Ieder mens is uniek en heeft een unieke vitamine-, mineralen- en aminozuren behoefte. Tijdens de intake worden de tekorten in kaart gebracht door de BeterKliniek-specialist aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen eventuele contra-indicaties in kaart worden gebracht.

Veiligheid, betrouwbaarheid en kundigheid staan bij dokter van Veen voorop.


Wilt u een uniek samengesteld infuus?

Hiervoor is een uitgebreid bloedonderzoek vereist waaruit kan worden opgemaakt van welke deficiënties sprake is.

De specifieke infuusbehandelingen van BeterKliniek duren 30 minuten tot een uur. Dit hangt af van de nutriëntencombinatie die u krijgt toegediend. U neemt plaats in een van onze relaxfauteuils. Hier kunt u lekker ontspannen onder het genot van een koud of warm drankje.


Welke infuusbehandelingen zijn er en waarvoor?    


Health Drip

24/7 lifestyle – allergieën – stress – spierpijn – somberheid – vermoeidheid, ook na nachtrust – hoofdpijn – problemen met concentratie – haperend immuunsysteem – eten van ongezonde voeding


Immuunbooster/ anti viral drip

Verhoging van weerbaarheid en weerstand – herstellen van kou en griep


Energy booster drip

Meer presteren – lange dagen studeren – meer energie nodig


Gut booster drip

Niet fit voelen – luchtallergie – gevoelige darmen – gevoelige darmen


Pain killer drip

Pijnverlichting


Detox drip

24/7 lifestyle 

Gebruik van stimulerende middelen (ook overmatige koffie) : Voor meer natuurlijke energie en voor ondersteuning van de lichaamsfuncties zijn infuusbehandelingen met nutriënten een goed alternatief. Hierbij is hydratatie via de bloedbaan essentieel. Het helpt de organen, de huid en het lichaam te reinigen. Een uitgebreid spectrum aan vitaminen, antioxidanten en mineralen, in combinatie met een dieet, ondersteunen de detoxperiode. In de drip zijn al deze nutriënten opgenomen en  worden rechtstreeks in de bloedbaan gebracht.


Dermo power drip

Nutricosmetics zijn voedingsstoffen met een positieve werking op de huid. Het zijn nutriënten voor cosmetisch gebruik. Deze werkzame stoffen zorgen voor een langdurig mooie en gezonde huid. Ze worden in de bloedbaan gebracht om de huid te verzorgen, te verjongen of te verbeteren.

Wat doen deze nutricosmetics?

Verhoogt de vitaliteit en energie met essentiële vitaminen en mineralen

Ondersteunen de collageenproductie door middel van Vitamine C voor een strakkere en steviger huidstructuur

Bevorderen van een zacht glanzende huid

Zorgt voor een gezond uitziende huid door toevoeging van aminozuren

 

Anti-aging or pro-aging drip

Dit anti-aging infuus is een samenstelling van vitaminen, mineralen, aminozuren en homeopathische middelen met antioxidanten, alle met huidherstellende functies. Deze infuusbehandelingen zijn in staat om verschillende huidproblemen te kunnen aanpakken. Ook wordt de herstelfunctie van de verouderde huid ondersteund.  De klachten kunnen zijn ontstaan door zonbeschadiging, rook en stress, maar ook door degeneratie (leeftijd).

 

Sport performance drip

Veel van onze sportieve klanten kiezen voor de Sport Performance drip tijdens intensieve trainingsperioden, zoals voor een marathon, triatlon of wielerevenement. Daarnaast vinden deze gezondheidsinfusen aftrek tijdens het herstel na een toernooi of evenement. Deze drip verhoogt de atletische prestaties, verhoogt spierkracht, vermindert vermoeidheid en verkort de hersteltijd.

De drip ondersteunt de eiwitsynthese die de spierkracht en spierfunctie bevorderen en het uithoudingsvermogen verhogen. Ook wordt de mitochondriale omzetting van vet naar energie verhoogd en blijft meer spiermassa behouden.

 

Mindset & Mood drip

Een van de natuurlijke reacties op stress is uitputting van vitaminen en mineralen.  De Mindset & Mood drip vult de voedingsstoftekorten aan, vermindert stemmingswisselingen, stimuleert een gevoel van welbehagen, verbetert het geheugen en concentratie en verhoogt de energie en vitaliteit.

 

Distress drip

Als u veel onder druk werkt

Of als u moeite heeft met “niet somber” te worden

Als u angstig of uitgeput bent

Niet meer goed kunt chillen

Als u moeite heeft met ontspannen van de spieren

Wat doet deze drip?

Verbetert de ontspanning van de spieren

Geeft meer grip op gevoelens

Zorgt voor cardiovasculaire ondersteuning voor een meer constante hartslag en bloeddruk

Brengt bloedsuikerspiegel meer in balans

Geeft gevoel van welbehagen

Brengt stemmingswisselingen meer in balans


Brain power drip

Als u scherp moet blijven

Als u veel informatie moet opnemen

Of als u veel moet produceren op topniveau

Deze Drip ondersteunt bij:

Meer focus

Sneller denken

Activeert het bestaande analytisch vermogen

Problemen kunnen overzien/oplossen

Verbetert geheugen, besluitvorming, aandacht, scherpte, vastberadenheid en nog veel meer.

 

Burn-out/ Depressie (ook medische drip beschikbaar)

Deze Drip ondersteunt bij:

Als u door werk of andere omstandigheden compleet uitgeput bent

Als u zwaarmoedig bent

Het leveren van energie

Het aanmaken van:

cortisol (anti-stresshormoon)

thyrosine (schildklier)

insuline

geslachtshormonen oestrogeen, progesteron en testosteron

 

Personal drip

Deze gepersonaliseerde drip is maatwerk en volledig afgestemd op de exacte behoefte van uw body en mind. Voor deze infuusbehandeling is voorafgaand een uitgebreid bloedonderzoek nodig om de drip op uw persoonlijke behoeften te kunnen afstemmen.

Hoe boek ik een infuus?

Er zijn twee mogelijkheden:


1: Zelf keuze maken

U kiest uit de aangeboden infusen en bespreekt dit met onze arts. Een infuus kost u ongeveer een halfuur tot een uur. Dit hangt af van de nutriënten combinatie die u nodig heeft.


2: U wilt meer informatie

Voor een infuusbehandeling kunt u een afspraak maken voor een intake. Tijdens deze intake krijgt u alle benodigde informatie. Voor een uitgebreid onderzoek met vragenlijsten en testen is meer tijd nodig.

 

arrow_drop_up arrow_drop_down