Lukt het u dagelijks gezond te eten? 

Twee ons groenten en twee stuks fruit? Wie hier volmondig ‘ja’ op kan zeggen, behoort helaas tot de uitzondering. Maar zelfs áls u dat lukt, is soms nog de vraag of u voldoende vitamines binnenkrijgt.

Door de wijze van telen en als gevolg van genetische modificaties, bevatten groenten en fruit van nu veel minder vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten dan vroeger het geval was. Het gevolg: een tekort en een negatief effect op uw gezondheid en weerstand. 

Tijd om uzelf een boost te geven met een (uitgebreid) Myers Cocktail infuus. Dit kan in de BeterKliniek.

Wat is een Myers Cocktail of Intraveneuze Vitamine Therapie?

In de jaren ’60 combineerde Dr. John Myers, internist in het Johns Hopkins Hospital in Baltimore, voor het eerst een aantal vitaminen en mineralen in een “cocktail”.

Intraveneuze vitamine therapie is de intraveneuze toediening (direct in de bloedbaan via een dun infuusnaaldje) van vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten aan de patiënt.

Het doel van deze behandeling is om deze stoffen in een hoge concentratie aan de cellen van het lichaam te geven op een manier waarin de maag en darmen worden overgeslagen.

Alle vitaminen en mineralen die via de voeding door de mond het lichaam inkomen, moeten eerst worden opgenomen in de dunne darm waarna ze worden gefilterd in de lever. Dit proces heet het “first-pass-effect” en kan de vitaminen en mineralen minder effectief of zelfs ineffectief maken.

Het is onmogelijk om met voedingssupplementen dezelfde concentraties in het bloed te bereiken dan die door middel van een vitamine-infuus behaald kunnen worden. Bovendien kunnen grote hoeveelheden vitamines en mineralen oraal (via de mond) ingenomen resulteren in maagklachten en diarree. Men gaat ervan uit dat maar 10-25% van wat ingenomen is, uiteindelijk op de bestemming aankomt. 

Met de intraveneuze behandeling worden de darmen en de lever omzeild. Zo worden problemen met slechte opname vermeden en kan een hoge dosis veilig en effectief gegeven worden.

Vitamines en mineralen zijn het fundament dat het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. 

Waarom een vitamine infuus?

Een vitamine- of mineraaltekort kan veel chronische aandoeningen verergeren of zelfs veroorzaken. Dat vitamine-infuzen chronische aandoeningen kunnen verbeteren is een ervaring van artsen wereldwijd, die zich op dit soort behandelingen hebben toegelegd.

We zien een grote behoefte voor dit soort aanvullingen bij patiënten die slecht genezen, een slecht dieet hebben, veel stress hebben, slecht slapen, roken, weinig lichaamsbeweging hebben of juist lichamelijk uitgeput zijn door te veel sporten.

Voor patiënten die moeilijkheden hebben om voeding te verteren (een slechte pH in de maag hebben, “leaky gut” syndroom of een maag- of darmoperatie hebben gehad) is er vrijwel altijd een slechte opname van micronutriënten. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals lusteloosheid, energietekorten, bloedarmoede, spierkrampen, etc.

Patiënten met een maagverkleining zijn individuen die  zeer veel baat hebben van intraveneuze toediening van vitaminen en mineralen. Met een maagverkleining wordt een belangrijk stuk van het maag- darmstelsel, dat vitamines opneemt overgeslagen. B-vitamines, ijzer en mineraaltekorten zijn een van de meest voorkomende verschijnselen na een maagverkleining. Levenslange intraveneuze aanvulling is vaak noodzakelijk.
De Myers Cocktail:
De Myers Cocktail, zoals wij hem ook aanbieden bestaat uit:
 1. Magnesium
 2. Vitamine C
 3. Vitamine B-complex
 4. Vitamine B6
 5. Vitamine B12
Deze mix is een klassieker geworden omdat de vitaminen en mineralen erg veilig zijn om toe te dienen en voor veel verschillende doeleinden effectief kunnen zijn.
Prijs van het intraveneus toedienen van de Myers Cocktail is €120
 De Uitgebreide Myers Cocktail:
Het verschil van de “gewone” Myers Cocktail is dat er hogere doseringen zijn van:
 1. Vitamine C
 2. Vitamine B-complex
 3. Vitamine B6
 4. Vitamine B12
En daarnaast de toevoeging van:
 1. Foliumzuur
 2. Selenium
 3. Arginine
 4. Zink
 5. Glutathion – de sterkte antioxidant van ons lichaam
Prijs van de intraveneuze toediening van de Uitgebreide Myers Cocktail is € 150,-
Glutathion: het “Master Anti-Oxidant” is een zeer belangrijk molecuul wat in elke menselijke cel te vinden is. Het werkt als de belangrijkste intracellulaire beschermer tegen oxidatieve stress. Glutathion is een aminozuur dat beschermend werkt  tegen vrije radicalen, peroxiden en zware metalen.

Glutathion heeft een slechte orale absorptie en wordt snel afgebroken door enzymen in het spijsverteringskanaal. Intraveneuze toediening van glutathion is daarom superieur.
Indicaties uitgebreide Myers Coctail:
Vermoeidheid, migraines, fibromyalgie, depressie, spierspasmes of spontane spierkrampen, slecht slapen, STRESS! We zien in de praktijk vaak een verbetering van de energie en gemoedstoestand na een uitgebreid Myers-infuus.
Verder verbetert het het herstelvermogen en zorgt het voor betere prestaties en uithoudingsvermogen. Als atleten overtraind raken kan een serie van het Myers Cocktails het lichaam helpen om in een korte tijd weer fit te worden.
Acute virale aandoeningen zoals een verkoudheid, maar ook chronische infecties herstellen sneller.
Mensen die slecht of langzaam herstellen van klachten waar een gezond persoon een veel kortere tijd voor nodig heeft, komen ook in aanmerking voor de Myers Cocktail.

Geef een reactie